Bez obzira da li ste iskusan kuvar ili početnik, nikada ne treba da izgubite dozu kreativnosti tokom spremanja hrane. Za vas smo spremili nekoliko saveta!

Kreativne ideje koje će osvežiiti vašu rutinu spremanja ručka:

Prava je šteta propustiti sve ovo divno voće i ne sačuvati nešto za dugu i  hladnu zimu. Ono doba godine kada, sem ako nije iz uvoza ili papreno skupo, voće postaje, još malo pa luksuz.

Pripremajući jednu od epizoda „Bi-Bi-Sijeve“ emisije „Istina o snu“, britanski lekar Majkl Mozli otkrio je zašto loše prospavana noć utiče na nivo šećera u krvi i glad. U tom istraživanju pomogla mu je doktorka Eleonora Skot sa Univerziteta u Lidsu.

Prva stvar koju svako od nas nauči da priprema je zasigurno kajgana ili kuvana jaja, ali kladimo se da mnogi nisu čuli za trik uz pomoć kojeg jaja uvek ispadnu savršeno sočna.

Vrlo često se desi da vam ostane malo jučerašnjeg ručka ili večere. Možda se neko nije pojavio na večeri ili ste precenili svoj apetit. Roditelji su nas oduvek učili da nikad ne bacamo hranu, a ponekad želimo da nam malo ukusnog obroka ostane i za sutra.

Domaćice znaju kako je teško očistiti metalne rešetke iz rerne. Međutim, postoji jedan trik koji će vam pomoći da ih temeljno operete, bez po muke!